Hinnoittelun sietämätön keveys

Tiedän, hinnoittelu on tylsä aihe. Mutta minulla on tarina kerrottavana, miksi se pitää tehdä oikein.

Sain kuluneen viikon torstaina yhteydenoton ihan uudelta mahdolliselta asiakkaalta, joka kaipasi puisia kahvoja sinetteihin. Voisi kuulemma tehdä pienissä erissä, yhteensä vuodessa 500 kpl.

Koska kyseessä oli pyöreä kahva, enkä sorvausjuttuja tee, ei hommassa ollut minusta apua, mutta jäin kuitenkin juttelemaan aiheesta hetkeksi.

Asiakas kertoi että aiemmin kahvat maksoivat heille 0,60€ kappale. Siinä vaiheessa nostin kädet pystyyn ja ilmoitin että ei mitään mahdollisuutta näillä määrillä ja hinnoilla. Asiakas oli kuitenkin suulaalla päällä ja kertoi teettäneensä kahvoja kilpailijallani, mutta siellä oli kuulemma laadun kanssa ongelmaa.

Kerroin asiakkaalle, että tuolla hinnalla saa 0,60€ kahvan, parilla eurolla jo huomattavasti viimeistellymmän, hän jatkoi jutteluaan ja kertoi, että ensimmäiseltä tekijältä ei enää tilaa, koska tämä on saanut aivoinfarktin.

Aivoinfarktin.

Nyt pohdin tässä pitkänperjantain yönä, että mistähän aivoinfarkti saattoi johtua.

 

Olen minäkin joskus myynyt ihan liian halvalla, se pitää myöntää. Mutta usein toisessa päässä on ollut se, että tilausmäärä on ollut iso, tai tuotteita on saanut tehdä jatkuvasti.

Minulle jäi oikeasti paha mieli tästä keskustelusta. Asiakas on saattanut tietämättään käyttää hyväksi toisen ahdinkoa. 60 sentin palkkio puisesta kahvasta on ihan äärettömän vähän, varsinkin kun se tehdään kotimaisesta puusta, puu työstetään sorville ja lopuksi viimeistellään. Vaikka käytössä olisi kopiosorvi, joka vain sylkee tuotteita ulos, on hinta todella alhainen.

Jos olet yrittäjä ja luet tämän blogitekstin, muista hinnoitella itsesi oikein. Väärin hinnoitteleminen voi olla kohtalokasta.

 

En maininnut asiasta asiakkaalle sen enenpää. Nyt illalla olen pohtinut, olisiko pitänyt. Olen kahden vaiheilla. Toisaalta toivon, että hinnoittelu alkaisi pysymään paremmin hallinnassa setä tekijällä että tilaajalla. Toistaalta toivon että hinnoittelu hallittaisiin niin, että se johtaisi sarjatuotantoon käsityöalalla, ja toisi jatkuvuutta tilauskirjaan.

Tiedän vain ihan kokemuksesta, että 500kpl tilausmäärä vuositasolla on ihan jäätävän pieni määrä. Kyllä ne tuhansista lähtee, oli sitten kyse kuinka pienestä tuotteesta tahansa.

 

Pitäkää huolta itsestänne, ja hinnoitelkaa itsenne oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s