Joskus kasvaa ihmeitä

On ollut melkoinen toukokuu. Koko alkuvuosi on ollut melkoista menoa, mutta tämä toukokuu on todella lyönyt ilmat pihalle minusta niin, että laserin viasta aiheutunut huolto ja koneen odottelut sieltä takaisin on mennyt lähes lomaillessa. Ja on se kyllä tehnyt ihan hyvää.

Osallistuin jo viime vuoden puolella Kasvu Openiin, tuohon positiivisen vaikutelman itsestään antavaan yritysten kilpailuun. Täytyy sanoa että tuolloin loppuvuodesta olin aika puhki ja varmaan kirjoittelinkin vähän mitä sattuu hakemukseen. Kutsu työpajapäivään tuli kuitenkin silloinkin, mutta jätin käymättä. Myöhemmin sähköpostiin tulikin viesti, etten tälläkertaa tullut valituksi. Kyselin silloin hieman perusteluiden perään ja niitä sainkin, jotka olivat hyödyllisiä. Muokkasinkin omaa liiketoimintaani niiden pohjalta.

Huhtikuulla sain ihan henkilökohtaisen sähköpostin kasvulta, jossa vinkattiin että kannattaisi hakea mukaan kevään sparreihin. Ja minähän sitten hain, ja täytin hakemuksenkin tälläkertaa hieman paremmin toimivan aivotoiminnan kanssa. Kutsu kävi jälleen työpajapäivään, ja sinnehän sitten suuntasinkin.

Samalle Helsingin reissulle sovitin mukaan käynnin asiakkaallani herttoniemessä, jossa oli tarkoitus käydä ennen kasvupajan käynnistymistä. Hyvin ehdinkin sinne perille, mutta asiakkaani oli sitten unohtanut tuloni… Olin jo lähdössä takaisin kun päätin vielä kerran soittaa. Tämän jälkeen otin kilometrin pikajuoksun metrolle, metrossa noin kymmenisen minuuttia ja siitä noin kilometrin Ritolat Technopolikseen.

Astuin technopolikseen sisään hiestä märkänä ja punoittavana. Onneksi aluksi oli vuorossa kahvit ja vapaamuotoista seurustelua, jotta hengitykseni ehti hieman tasaantumaan. Ja sen sanon, että 180cm ja 120 kilon kropalla se ei ihan heti tasaannu.

Päivä aloitettiin yhteisesti huoneessa, jossa kasvu open esiteltiin, samoin kuin tuomarit ja päivän kasvupajat, joista piti valita kolmesta kaksi. Hieman hassusti osallistujamäärää ei oltu rajoitettu mihinkään pajoista, sillä esimerkiksi ensimmäinen paja johon osallistuin oli täynnä, mutta toiseen osallistui minun lisäkseni vain kaksi muuta. Tämä luonnollisesti vaikutti siihen, että ensimmäisessä en juuri muuta päässyt kertomaan kuin lyhyesti itsestäni ja yrityksestäni, kun taas jälkimmäisessä sain aikaa ja tilaa vaikka miten paljon. Ja vielä kun olin tuon maratonini juossut juuri ennen ensimmäistä työpajaa, ei tuo esittelykään nyt mitenkään hienosti mennyt.

Toinen paja tarjosikin sitten hienosti apua, ja paljon sellaista. Meitä kun oli siellä vain kolme, jäi jokaiselle lähes parikymmentä minuuttia aikaa keskustella yrityksestään ja markkinoinnistaan.

Molempien työpajojen päätteeksi olikin sitten vielä lyhyt oppitunti digitaalisesta markkinoinnista, jonka jälkeen sitten paljastettiin 15 jatkoonmennyttä yritystä. Ennen läpimenneiden esittelemistä tuomaristo kertoi kuinka vaikea tehtävä oli ollut valita vain 15 läpimennyttä. Tuomaristo oli jopa anonut Kasvu Openilta lupaa valita mukaan yksi ylimääräinen, mutta tähän ei oltu suostuttu.

Loppujen lopuksi kun nimet oli lueteltu, en ollut omaani tai yritykseni nimeä kuullut. Väki rupesi pikkuhiljaa poistumaan paikalta ja näin tein itsekin, tosin aika musta pilvi pääni päällä. Harmitti, kun ensimmäinen työpaja meni miten meni. Kävelin metrolle ja siitä valitsin ensimmäisen junan kohti Hyvinkäätä, josta myöhemmin jatkoin takaisin kotiin.

Pakko myöntää, etten oikein osannut kovin montaa hyvää puolta löytää heti tuon päivän jälkeen Kasvu  Openista. Laitoin kuitenkin itseni likoon, uskoin siihen että minulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet edetä kiitoratapäiville, jossa vuorossa olisi yhteensä kymmenen kahdenkeskistä sparrausta kahden eri kiitoratapäivän aikana. Mutta päätin unohtaa tämän mielestäni.

Seuraavien viikkojen aikana jatkoin normaalia rutiinia, valmistin tuotteitani ja sen lisäksi kävin lääkärissä, jota olen muutoinkin harrastanut useasti tämän kevään aikana. Olen kärsinyt koko ikäni mm. poskiontelontulehduksista joka kevät, jonka lisäksi jatkuvasta päänsärystä ja väsymyksestä.

Nenäni toisen sieraimesta löytyi väliseinästä terävä kieleke, joka normaalissa hengityksessä kerää kaiken pölyn ja muun epäsuotuisan itseensä, aiheuttaen yllä kuvatut oireet. Nyt siis kutsuukin päiväkirurginen operaatio juhannuksen jälkeen, kun nenäni väliseinä murskataan ja muotoillaan uudelleen kahdella metallilevyllä.

Operaatio kuulostaa pahemmalta kuin mitä se oikeasti on. Se tehdään heti aamusta ja jos kaikki menee oikein, pääsen kotiin jo puolilta päivin. Ensimmäiset paripäivää voi mennä suun kautta hengitellessä noiden metallilevyjen takia, mutta nekin otetaan sitten jo pois. Isompi murhe on se, etten voi mennä mihinkään pölyiseen tilaan seuraavaan pariin-kolmeen viikkoon, eli viettänen sairaslomaa sopivasti jalkapallon mm-kisojen aikaan.

Palataan Kasvu Openiin, sillä tänään soi puhelin. Ystävällinen naisääni kertoi, että olin osallistunut myynnin ja markkinoinnin työpajapäivään, ollen tuomariston papereissa juurikin se kuudestoista läpimenijä.

Nyt oli kuitenkin sellainen tilanne, että yksi osallistuja oli perunut osallistumisensa ja näin olikin yksi paikka VAPAUTUNUT kiitoratapäivään! Eli minulta tiedusteltiin mahdollisuutta osallistua, johon luonnollisesti vastasin kyllä.

Joskus tuntuu, että minä olen se ensimmäinen, joka tiputetaan palkinnoilta, mutta joka loppujen lopuksi hirveällä sisulla vääntää itsensä palkinnoille. Nyt minulla on edessä juurikin se mahdollisuus jonka halusin, sillä nämä sparrit tulevat antamaan paljon. Tästä jatkoon pääsee enää kaksi tuomariston valitsemaa yritystä, enkä usko siihen saakka yltäväni. Sen vuoksi aion tiistaina ja myöhemmin kesäkuussa ottaa nämä tulevat sparrauspäivät paineetta ja mennä niihin avoimin mielin.

Kaikki mitä tästä eteenpäin saan sparreissa on pelkkää plussaa, ja jos jotenkin pääsisin tästä vielä eteenpäin, olisi se lottovoitto.

2 kommenttia artikkeliin ”Joskus kasvaa ihmeitä

  1. Päivitysilmoitus: Kesäterveiset – IT_Puuseppä
  2. Päivitysilmoitus: Kesäterveiset – IT_Puuseppä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s