Kesäterveiset

Kesä on tuonut niin paljon kaikenlaisia asioita eteen elämässäni, että bloggaaminenkin on vallan jäänyt. Viimeksi bloggasin toukokuussa, ja nyt ajattelin, että on jo korkea aika. Tehdään siis pieni kertaus tapahtumiin.

Kuten viimeksi kirjoitin, osallistuin keväällä Kasvu Openin myynnin ja markkinoinnin sparraukseen. Aluksi jäi luu käteen, kun työpajapäivän jälkeen jäin nippa-nappa rannalle semifinaalista ja henkilökohtaisista sparrauksista. Osallistujia ohjelmassa oli huima 75, joista vain 15 pääsi eteenpäin semifinaaleihin.

Tästä meni muutama viikko enkä meinannut keksiä oikein mitään hyvää koko kasvu openista. Sitten kuitenkin soi puhelin, ja olinkin päässyt läpi! Olin juurikin se kuudestoista, jota manasin aika rankasti.

Puhelun jälkeen tuli kiire. Minulla oli vain muutama päivä aikaa hoitaa kaikki ennakkomateriaali kuntoon ja lähettää se sparraajille. Onneksi välissä oli kuitenkin viikonloppu, joka hieman auttoi. Sain kuin sainkin paperit valmiiksi, mutta päivään kuulunut pitchauksen opettelu jäi automatkan varaan.

Joskus tämä ihmisluonto on ihmeellinen. En pidä itseäni minkäänlaisena puhujana tai esiintyjänä, mutta silti sain kehuja hissipuheestani, että olin aito, eleeni olivat luontevia ja että osasin kertoa yrityksestäni hyvin. Tosin oli minulla myös pieni valtti, nimittäin puisia käyntikortteja nipullinen taskussani, joita laitoin kiertämään yleisöön.

fbt

Pitchauksien jälkeen alkoivat itse sparrit. Mitä niistä voin sanoa? Ainakin sen, että ne olivat 10 parhaiten käytettyä kolmen vartin sessiota, mitä ikinä aiemmin olin yritystoiminnan kanssa viettänyt! Nyt kun siitä työpajapäivän hälinästä ja päällypuhumisesta oltiin päästy eroon ja pääsin keskustelemaan kahdenkesken sparraajien kesken, hekin pääsivät kuulemaan yrityksestäni paljon yksityiskohtaisemmin, ja näin myös opastamaan huomattavasti yksityiskohtaisemmin.

Toinen kiitoratapäivä olikin sitten se itse semifinaali. Jälleen pitchasin, ja tälläkertaa mukana oli myös powerpoint näyttämässä kuvia tuotteista. Sain yllättävän isot aplodit jo kun olin menossa esiintymään, ja myös kun sieltä poistuin. Laitoin jälleen käyntikortteja liikkeelle ja kiinnostusta niihin tuntui olevan, kun vain muutama palautui takaisin.

Muutama sparraaja sanoikin, että oli ihan odottanut pitchaustani juuri noiden yllä kertomieni syiden vuoksi.

Päivän lopuksi oli sitten semifinaalin voittajan ja kunniamainitun julkistaminen. En toki sellaisiin urotöihin yltänyt, sillä jo tämä semifinaaliin saakka yltäminen oli minulle jo voitto.

Näistä kahdesta päivästä jäi käteen ihan mieletön määrä toteuttamisen arvoisia markkinointiajatuksia. Hauskinta on, että käteen jäi myös kauppoja. Niistä sitten joskus lisää.

Leikkaukseen ja verstas autotallissa

Kasvu openin jälkeen oli jo hieman kiire saada tilauskirja puhtaaksi ennen juhannusta, sillä heti juhannuksen jälkeen oli aika leikkaukseen.

Mulla on ollut aina enemmän tai vähemmän ongelmia hengityksen kanssa, ja varsinkin tänä keväänä ongelmat kasvoivat jo melkoisen pahoiksi. Päätin että nyt tätä on pakko alkaa hoitamaan, sillä se haittasi jo keskittymiskykyä, kun happi ei nenä kautta kulkenut yhtään. Syyksi paljastuikin sitten terävä harjanne vasemmassa sieraimessani, joka keräsi kaiken mahdollisen pölyn poskionteloihin. Samalla taisi löytyä syy siihen, miksi olen sairastanut poskiontelontulehdusta oikeastaan joka ikinen kevät.

Leikkaus meni hyvin. Harjanne hakattiin taltalla irti ja samalla tunneloitiin molemmat sieraimet uudestaan, jotka olivat myös ahtaat. Tämän jälkeen kaksi viikkoa meni sairaslomalla, ja sen päälle vielä toiset kaksi viikkoa, kun nenä ei sietänyt yhtään minkäänlaista pölyn hengittämistä.

Sainkin siis viettää yli kuukauden kesälomaa operaation vuoksi, ja se oikeastaan teki todella hyvää. Vuosi sitten tähän aikaan en ollut läheskään näin rentoutunut lomien loppuessa enkä nukkunut yhtä hyvin. Tällä välin minulla oli oiva hetki uudistaa firman kotisivut uuteen uskoon, ja se alkaakin näyttämään melko hyviltä. Hienosäätöähän kotisivuissa on aina, mutta ompa ulkoasu päivitetty tähän päivään.

Virallinen verstaani, eli laser on sijainnut koko kesän omassa autotallissani. Se on ollut ihan hyvä järjestely, sillä se kone on kaivannut perusteellista siivousta ja huoltoa. Autotallissani se on ollut hyvä tehdä, ja töitäkin, osittain sen ansiosta minullakin on ollut aikaa viettää kotona ja hoitaa kasvihuonetta. Se on tehnyt todella hyvää, mutta pian taas Tippavaaran verstas kutsuu, kunhan olen sen siivonnut ja järjestellyt priimakuntoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s